LEES HIER DE BELEVENISSEN VAN DE 2DE KLEUTERKLAS. AARZEL NIET OM ZO NU EN DAN TE REAGEREN...

vrijdag 22 november 2013

Schoenen

Binnenkort is het de verjaardag van Sinterklaas en dan zetten we onze schoen. Deze week hebben we geleerd rond de schoenen. Niet alle schoenen zijn er hetzelfde uit, sommige hebben veters, andere een ritssluiting of plakkers. Er bestaan allemaal verschillende schoenen voor verschillende gelegenheden. Pantoffels, sandalen, sportschoenen, regenlaarzen,...

Onze schoenen doen we aan onze voeten aan. Als groepswerk hebben we samen een schilderwerk gemaakt voor in de klas. Maar we hebben geen penseel gebruik en ook niet onze handen, maar we zijn met onze voeten gaan schilderen.


We hebben samen met de kleuters van K1 en K3 een bewegingsverhaal gedaan op muziek. Het verhaal ging over Sinterklaas en die ging naar allemaal verschillende winkel om speelgoed te gaan halen: de puzzelwinkel, knuffelwinkel, fietswinkel,... en wij gingen dit allemaal uitbeelden en nadoen.


We hebben ook een versje geleerd over een schoendoos:
'Wat past er in mijn schoendoos?
Dat zou ik willen weten.
Er hebben een hele poos
twee schoenen in gezeten.
Die mag ik voor het eerst nu aan,
voorzichtig naast de plassen.
Maar zie die lege doos nu staan,
wat zou daar nou in passen?!'
Wij zijn dan op zoek gegaan wat er allemaal in onze schoendoos past, tot deze vol is. En we hebben het ook genoteerd.


We hebben ook zelf een schoentje geknutseld door een blad papier te vouwen en te knippen. Deze schoentjes hebben we gezet voor Sint en Piet en nu zijn we benieuwd of er maandag iets in gaat liggen ...

Ook hebben we een hele gekke toren gemaakt, een schoenentoren. En dat was niet simpel want de toren viel snel weer om, dus moesten we goed zoeken naar waar we onze schoen moesten zetten zodat deze niet omviel.

Daarna had de juf al onze schoenen in de klas verstopt en wij moesten op zoek gaan en zo snel mogelijk onze schoenen terug aandoen.
We zijn ook pietjes geworden en hebben snoepjes moeten strooien in de schoenen. Maar dat mochten we niet zomaar doen, we moesten tellen hoeveel snoepjes er in de schoenen moest.
 

 Maar er was een verstrooit Pietje geweest, die had snoepjes gelegd in de schoenen maar het klopte niet. Wij moesten gaan tellen of er het juiste aantal snoepjes lag. Zo niet liggen er te veel of te weinig snoepjes en dan moesten wij er gaan bijleggen of wegnemen.
Nog enkele sfeerbeelden:1 opmerking: