LEES HIER DE BELEVENISSEN VAN DE 2DE KLEUTERKLAS. AARZEL NIET OM ZO NU EN DAN TE REAGEREN...

woensdag 20 november 2013

Grootouders / familie

Vorige week hebben we rond de grootouders gewerkt. De kleuters mochten allemaal een foto meebrengen van hun grootouders en dan gingen we daar rond vertellen.

Op woensdag zijn we samen met de kleuters van de 1ste en 3de kleuterklas zandkoekjes gaan bakken. We moesten eerst ons deeg maken door alle ingrediƫnten af te meten en heel erg goed te kneden. Daarna gingen we er vormpjes uit duwen en de koekjes afbakken in de oven.
We zijn ook gaan rangschikken van jong naar oud. Eerst was er een baby, dan werd de baby groter en werd het een kindje. Het kindje gaat nog ouder worden en wordt een papa. En de papa wordt nog ouder en wordt een opa.


We hebben ook een leuk bewegingsspel gedaan. In onze klas zit een tweeling: Balkaran en Harsahib. En een tweeling zijn twee broertjes of zusjes die samen geboren zijn. Ons spelletje ging over een Siamese tweeling, twee kindjes die aan elkaar hangen. En wij gingen ook met een vriendje aan elkaar hangen met allemaal verschillende lichaamsdelen en zo opdrachten uitvoeren. Dat was niet zo simpel en we moesten heel goed samenwerken.


 
 
 
OP het einde van het spel moesten we gaan liggen en ging de juf ons allemaal aan elkaar vast maken. We werden een gezellig hoopje kleuters :-)


 
 
Op het einde van de week hebben we een Sherborne les gehad. (Veronica Sherborne wil door middel van beweging de persoonlijkheidsontwikkeling stimuleren.) De kleuters leren zorgzaam met elkaar om te gaan en rekening met het eigen lichaam en dat van anderen te houden.

Ook hebben we natuurlijk ook heel fel geknutseld en een versje geleerd voor de grootouders maar dat gaan we nog niet verklappen!

Nog wat sfeerbeelden van in de klas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten