LEES HIER DE BELEVENISSEN VAN DE 2DE KLEUTERKLAS. AARZEL NIET OM ZO NU EN DAN TE REAGEREN...

zaterdag 5 oktober 2013

Zintuigen

Met wat vertraging zijn hier de foto's van ons vorige thema. Wij hadden vorige week geleerd rond onze zintuigen. Elke dag kwam een bepaald zintuig aan bod.

Op maandag hebben we rond RUIKEN gewerkt. In de klas stond een ruiktafel waar allerlei verschillende geuren waren. We gingen eraan ruiken en zochten naar het voorwerp dat het lekkerste of het slechtste rook.


 we hebben elkaar handjes lekker ingewreven met bodylotion en wat roken die lekker!
Op dinsdag hebben we gewerkt rond PROEVEN. We hebben drie verschillende dingen geproefd met onze tong. Zout (chips), zoet (snoep) en zuur (uitjes).
Daarna zijn we in groepjes met de juf aan de slag gegaan. We zijn zelf limonade gaan maken. De juf had verschillende meetbekertjes bij die wij moesten vullen met siroop en water. We moesten telkens goed meten tot waar de bekertjes gevuld moesten zijn. Maar elk bekertje had een andere inhoud, in de een was meer siroop en in de andere meer water. Dus moesten wij gaan proeven welk limonade wij het lekkerste vonden.
Woensdag was de dag rond KIJKEN. We zijn door buizen gaan kijken op zoek naar voorwerpen in de klas. We hebben voorwerpen gezocht die dichtbij waren en ver weg.

Donderdag was de dag rond HOREN. We zijn dan gaan rijmen. We moesten goed luisteren naar de woordjes en de woordjes die hetzelfde klonken gingen we bij elkaar leggen.


Daarna zijn we in de klas volop muziek gaan maken. En er waren echte muzikanten tussen. We hebben luid muziek gespeeld, stil, snel, traag,...

En op vrijdag zijn we gaan VOELEN. We kregen 2 voelvingertjes: een blij en een droevig. Dan gingen we in de klas op zoek naar allerlei voorwerpen, we gingen er aan voelen en kozen dan een voelvinger, vonden we dat fijn of niet zo fijn.Als afronding van ons thema zijn we vrijdagmiddag samen met de kindjes van juf Rina en juf Mirella lekker popcakes gaan bakken. Ze waren overheerlijk!


Sfeerbeelden:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten