LEES HIER DE BELEVENISSEN VAN DE 2DE KLEUTERKLAS. AARZEL NIET OM ZO NU EN DAN TE REAGEREN...

dinsdag 22 oktober 2013

Het is herfst!

De herfst is in het land! Maar wat is dat nu eigenlijk 'HERFST'. Daar hebben wij vorige week rond geleerd. We zijn een herfstwandeling gaan maken in het park en hebben daar veel gezien! De blaadjes krijgen een andere kleur en vallen op de grond. Overal lagen kastanjes en we hebben ook paddestoelen gezien.

We hebben geleerd dat de blaadjes allemaal aan andere kleur krijgen: rood, oranje, geel, bruin.
Maar elke kleur kan anders zijn, sommige kleuren zijn licht en andere donker. We hebben in de klas dan een spelletje gedaan rond licht en donker.


In de klas hadden we een spinnetje gevonden. We hebben met een vergootglas het spinnetje eens goed bekeken. En daarna hebben we er een liedje rond geleerd.

'Een grote, dikke kriebelspin
klom langs de stam de bomen in.
spon een web zo groot als de zon,
zodat zij daarin slapen kon.
slaap maar lekker kriebelspin. 
Dan kruip ik mijn bedje in.
't Is daar zacht en warm en droog
en gelukkig niet zo hoog.' Tegen het einde van de week zijn we eens gaan nadenken over wat we nu allemaal hebben geleerd rond de herfst. We mochten vertellen wat we wisten en de juf noteerde dit op een groot blad, zodat we later er terug naar konden kijken en dit 'aflezen'.Als afronding van ons thema hebben we op vrijdag schrijfdans gedaan. Eerst hebben we moeten luisteren naar de muziek over 'de dans van de kabouters' En hebben wij erbij gefantaseerd: wat zijn de kabouters nu aan het doen?
Daarna zijn we in de speelzaal op de muziek gaan dansen zoals de kabouters. We zijn door het bos gelopen, rond de dikke en dunnen bomen, onder de takken door, over de plassen,...
Daarna zijn we op papier gaan tekenen op de muziek. We moesten met onze twee handen tergelijkertijd tekenen en dat was niet zo simpel maar wel heel erg leuk.Sfeerbeelden van in de klas:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten