LEES HIER DE BELEVENISSEN VAN DE 2DE KLEUTERKLAS. AARZEL NIET OM ZO NU EN DAN TE REAGEREN...

zaterdag 5 oktober 2013

Beestenboel!

Vrijdag was het 'werelddierendag' dus zijn we deze week gaan leren over de dieren.
En we hebben heel wat verschillende dieren op bezoek gehad!

In de klas zijn er drie nieuwe vriendjes bij gekomen ... onze klasvissen. We hebben eens goed gekeken hoe ze eruit zien: ze hebben schubben en vinnen. En vanaf nu moeten wij goed voor hun zorgen. We moeten ze elke dag eten geven en hun geregeld nieuw water geven.
En natuurlijk moesten onze vissen een naam krijgen: Welkom Pieter (zwarte), Roodkapje (wit met rood) en Haai (grijs gevlekt)!

Het hondje van juf Rina is ook op bezoek geweest, Suske. Wat een vrolijk diertje!
Groot bezoek! De pony van Angelina haar boke was naar de school gekomen. Een natuurlijk zijn we daar allemaal eens mogen gaan opzitten.

 

En de pony had ook nog een verassing achtergelaten!
 
Er was ook en cavia op bezoek geweest.


En lieve, schattige konijntjes
Een klein poesje


En een kwartel, maar hier hebben we helaas geen foto's van.

We zijn ook op uitstap geweest deze week, 2 keer zelfs. We zijn naar de dierenarts in de straat geweest. Eens gaan kijken wat we moeten doen als diertjes ziek worden en hoe de dierendokter die onderzoekt en geneest.


En we zijn naar de dierenwinkel geweest een Staaien. Daar was veel te zien!


Toen we uit de winkel kwamen hoorden we lawaai op het voetbalveld en dan zijn we maar eens een kijken gaan nemen. De voetballers van STVV waren aan het trainen.
Als afronding van ons thema hebben we samen met de kindjes van juf Mirella een 'kat en muis' spelletje gespeeld. De poezen moesten de muisjes hun straat afpakken.


En net voor we naar huis gingen hebben de juffen poppenkast gespeeld van Roodkapje en de boze wolf. Wat een druk maar zeer interessant weekje.

Sfeerbeelden:

 

1 opmerking: